Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habos-meggyes kocka fehér csokival recept

Habos-meggyes kocka fehér csokival
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Piskóta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek liszt
    • 1 ek kakaópor
    • 4 ek cukor
    • 1 kk sütőpor
    • csipet só

    Krém:

    • 1 csomag tejszín ízű pudingpor
    • 3 dl tej
    • 3 ek cukor
    • 2 dl meggylé
    • 3 dl tejszín
    • 4 dkg porcukor
    • 1 csomag habfixáló
    • 25 dkg mascarpone
    • 10 dkg fehér csokoládé
    • 20 dkg édes háztartási keksz

    Elkészítése:

    Piskóta készítése:

    A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet. Kikeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot.

    Sütőpapírral bélelt kb. 30×20-as tepsibe öntjük és 170 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. A megsült tésztát hagyjuk kihűlni, majd 2 lapba vágjuk.

    Krém készítése:

    A tejet feltesszük melegedni. A pudingport a 3 ek cukorral és a 2 dl meggylével csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a forró tejhez és lassú tűzön sűrűre főzzük. Ha kész, félretesszük hűlni. A kihűlt pudinghoz gépi habverővel hozzákeverjük a mascarponét, hogy szép sima legyen.

    Összeállítás:

    Az egyik piskótalapot megkenjük a pudingos krém felével, majd kirakjuk keksszel és rátesszük a krém másik felét. Elegyengetjük, majd rátesszük a porcukorral keményre felvert tejszínhab felét és befedjük a másik piskótalappal. A piskótalapra rákenjük a tejszínhab másik felét, végül pedig vízgőz felett megolvasztott fehér csokoládéval lezárjuk a tetejét. (Csokireszelékkel is megszórhatjuk pluszban.)

    Hűtőben pihentetjük néhány órát, vagy egy éjszakát, majd szeletelve kínáljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá