Hozzávalók:
Piskóta:
Krém:
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet. Kikeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot.
Sütőpapírral bélelt kb. 30×20-as tepsibe öntjük és 170 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. A megsült tésztát hagyjuk kihűlni, majd 2 lapba vágjuk.
A tejet feltesszük melegedni. A pudingport a 3 ek cukorral és a 2 dl meggylével csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a forró tejhez és lassú tűzön sűrűre főzzük. Ha kész, félretesszük hűlni. A kihűlt pudinghoz gépi habverővel hozzákeverjük a mascarponét, hogy szép sima legyen.
Az egyik piskótalapot megkenjük a pudingos krém felével, majd kirakjuk keksszel és rátesszük a krém másik felét. Elegyengetjük, majd rátesszük a porcukorral keményre felvert tejszínhab felét és befedjük a másik piskótalappal. A piskótalapra rákenjük a tejszínhab másik felét, végül pedig vízgőz felett megolvasztott fehér csokoládéval lezárjuk a tetejét. (Csokireszelékkel is megszórhatjuk pluszban.)
Hűtőben pihentetjük néhány órát, vagy egy éjszakát, majd szeletelve kínáljuk.