Habos-meggyes kocka fehér csokival

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Piskóta:

  • 4 tojás
  • 3 ek liszt
  • 1 ek kakaópor
  • 4 ek cukor
  • 1 kk sütőpor
  • csipet só

Krém:

  • 1 csomag tejszín ízű pudingpor
  • 3 dl tej
  • 3 ek cukor
  • 2 dl meggylé
  • 3 dl tejszín
  • 4 dkg porcukor
  • 1 csomag habfixáló
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 20 dkg édes háztartási keksz

Elkészítése:

Piskóta készítése:

A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet. Kikeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot.

Sütőpapírral bélelt kb. 30×20-as tepsibe öntjük és 170 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. A megsült tésztát hagyjuk kihűlni, majd 2 lapba vágjuk.

Krém készítése:

A tejet feltesszük melegedni. A pudingport a 3 ek cukorral és a 2 dl meggylével csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a forró tejhez és lassú tűzön sűrűre főzzük. Ha kész, félretesszük hűlni. A kihűlt pudinghoz gépi habverővel hozzákeverjük a mascarponét, hogy szép sima legyen.

Összeállítás:

Az egyik piskótalapot megkenjük a pudingos krém felével, majd kirakjuk keksszel és rátesszük a krém másik felét. Elegyengetjük, majd rátesszük a porcukorral keményre felvert tejszínhab felét és befedjük a másik piskótalappal. A piskótalapra rákenjük a tejszínhab másik felét, végül pedig vízgőz felett megolvasztott fehér csokoládéval lezárjuk a tetejét. (Csokireszelékkel is megszórhatjuk pluszban.)

Hűtőben pihentetjük néhány órát, vagy egy éjszakát, majd szeletelve kínáljuk.