Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habos-málnás kosárkák recept

Habos-málnás kosárkák
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg málna
    • 20 dkg befőzőcukor
    • citromlé
    • 1 csomag vajas, leveles tészta
    • 5 dl habtejszín
    • 5 dkg reszelt csoki
    • 20 dkg mascarpone
    • 10 dkg porcukor

    Elkészítése:

    6 kisebb, teflonos kuglófformát előkészítünk. Muffin formában is készíthető, akkor kisebbek lesznek a kosarak.

    A málnából, befőzőcukorból és a citromléből sűrű öntetet főzünk.

    A tésztát (ha nem előre nyújtottat használunk), akkor 2 mm vékonyra nyújtjuk és akkora kockákra vágjuk, amivel ki tudjuk bélelni a formákat, majd villával megszurkáljuk.

    220 fokra előmelegített sütőben kb 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

    A tejszínt (ha nem cukrozott) a cukorral keményre felverjük, majd belekeverjük a mascarponét és jól elkeverjük.

    A kihűlt kosárkákat kivesszük a formákból, majd megtöltjük a krémmel, csorgatunk rá a málnás öntetből, majd rászórjuk a reszelt csokit.

    Jól lehűtve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá