Habos-málnás kosárkák

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 50 dkg málna
  • 20 dkg befőzőcukor
  • citromlé
  • 1 csomag vajas, leveles tészta
  • 5 dl habtejszín
  • 5 dkg reszelt csoki
  • 20 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor

Elkészítése:

6 kisebb, teflonos kuglófformát előkészítünk. Muffin formában is készíthető, akkor kisebbek lesznek a kosarak.

A málnából, befőzőcukorból és a citromléből sűrű öntetet főzünk.

A tésztát (ha nem előre nyújtottat használunk), akkor 2 mm vékonyra nyújtjuk és akkora kockákra vágjuk, amivel ki tudjuk bélelni a formákat, majd villával megszurkáljuk.

220 fokra előmelegített sütőben kb 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

A tejszínt (ha nem cukrozott) a cukorral keményre felverjük, majd belekeverjük a mascarponét és jól elkeverjük.

A kihűlt kosárkákat kivesszük a formákból, majd megtöltjük a krémmel, csorgatunk rá a málnás öntetből, majd rászórjuk a reszelt csokit.

Jól lehűtve tálaljuk.