Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habos krémes linzer recept

Habos krémes linzer
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 35 dkg liszt
    • 15 dkg vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 3 ek cukor
    • csipet só
    • 1 tk. sütőpor
    • 4-5 ek. tejföl

    Töltelékhez:

    • fél liter tej
    • 2 cs. vaníliás pudingpor vagy 3-4 púpos ek. liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • kb 6 ek. cukor
    • csipet só
    • 10-15 dkg vaj

    Habhoz:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • kb. 1,5 dl durvára vágott dió
    • 4 ek. cukor

    Kenéshez:

    • sárgabaracklekvár

    Elkészítése:

    A tésztához a lisztet elkeverjük a cukorral, a sóval, a sütőporral, majd elmorzsoljuk a vajjal és a többi hozzávalóval és puha tésztát gyúrunk. Folpackba csomagoljuk és betesszük a hűtőbe.

    Addig elkészítjük a krémet:

    A pudingporokat és a tojások sárgáját kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a maradék tejet. Alacsony lángon vagy gőz felett besűrítjük. Lehúzzuk a tűzről belekeverjük a cukrot (kóstoljuk meg elég édes e) majd hagyjuk kihűlni.

    A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük .Készítsünk elő egy nagy gáztepsit a hátuljára tegyünk sütőpapírt. Tésztát ketté osztjuk és 2 folpack között kinyújtjuk az egyik felét kb. közepes méretű tepsi nagyságra. Lehúzzuk a felső fóliát majd megfogjuk az alsó fólia két felső csücskét felemeljük és határozott mozdulattal rátesszük az előkészített tepsire úgy hogy a tészta legyen alul. Lehúzzuk róla a fóliát. Lekenjük lekvárral, rákenjük a hab felét és megszórjuk a dió felével. 180 fokos sütőben 10-13 perc alatt megsütjük. A tészta másik felét is ugyanígy elkészítjük.

    A kihűlt krémet kikeverjük a vajjal.Megtöltjük a lapokat,a habos diós rész legyen mindig felül amikor betöltjük a krémmel.1-2 órára hűtőbe tesszük majd szeleteljük.

    Tipp:

    Ha liszttel készítjük a krémet tegyünk bele 2 csomag vaníliás cukrot. Nem túl édes ez a sütemény ezért aki édesebb szájú tegyen bele többet. A vaj adagot is lehet emelni ha valaki vajasabban szereti.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá