Habos, krémes linzer recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 35 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 12 dkg margarin
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
Habhoz:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 15 dkg cukor
Lapok kenéséhez:
- sárgabaracklekvár
- 10 dkg durvára aprított dió
Krémhez:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 15 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 3 dl tej
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Az egyik lapot egy 35*25 cm-es tepsibe nyújtjuk. Lekenjük lekvárral, majd a fehérjéket a cukorral keményre felverjük, és a felét a lekváros lapra simítjuk. Tetejét a dió felével megszórjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. A maradék tésztát is ugyanígy készítjük el.
A krémhez a tejben felfőzzük a pudingport, majd ha langyosra hűlt kihabosítjuk a margarinnal és porcukorral.
Az egyik lapot a tepsibe teszem, úgy, hogy a diós fele legyen felül, erre rásimítom a krémet, majd a másik lapot rátesszük, úgy, hogy a diós fele legyen a krémen. Kb 1 óra múlva szeletelhető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »