Habos, krémes linzer recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 35 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 12 dkg margarin
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
Habhoz:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 15 dkg cukor
Lapok kenéséhez:
- sárgabaracklekvár
- 10 dkg durvára aprított dió
Krémhez:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 15 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 3 dl tej
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Az egyik lapot egy 35*25 cm-es tepsibe nyújtjuk.
Lekenjük lekvárral, majd a fehérjéket a cukorral keményre felverjük, és a felét a lekváros lapra simítjuk.
Tetejét a dió felével megszórjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. A maradék tésztát is ugyanígy készítjük el.
A krémhez a tejben felfőzzük a pudingport, majd ha langyosra hűlt kihabosítjuk a margarinnal és porcukorral.
Az egyik lapot a tepsibe teszem, úgy, hogy a diós fele legyen felül, erre rásimítom a krémet, majd a másik lapot rátesszük, úgy, hogy a diós fele legyen a krémen.
Kb 1 óra múlva szeletelhető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »