Habos, krémes linzer recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 35 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 12 dkg margarin
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
Habhoz:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 15 dkg cukor
Lapok kenéséhez:
- sárgabaracklekvár
- 10 dkg durvára aprított dió
Krémhez:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 15 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 3 dl tej
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Az egyik lapot egy 35*25 cm-es tepsibe nyújtjuk. Lekenjük lekvárral, majd a fehérjéket a cukorral keményre felverjük, és a felét a lekváros lapra simítjuk. Tetejét a dió felével megszórjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. A maradék tésztát is ugyanígy készítjük el.
A krémhez a tejben felfőzzük a pudingport, majd ha langyosra hűlt kihabosítjuk a margarinnal és porcukorral.
Az egyik lapot a tepsibe teszem, úgy, hogy a diós fele legyen felül, erre rásimítom a krémet, majd a másik lapot rátesszük, úgy, hogy a diós fele legyen a krémen. Kb 1 óra múlva szeletelhető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »