Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habos-epres boci szelet recept

Habos-epres boci szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 ek liszt
    • 5 ek cukor
    • 1 sütőpor
    • 2 ek kakaópor
    • pici szódabikarbóna
    • 1 dl olaj
    • 1 dl víz

    Túrós krém:

    • 0,5 kg túró
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 3 ek cukor

    Tetejére:

    • 5 dl tejszín
    • 2 csomag habfixáló (habtejszín esetén)
    • néhány szem eper
    • kevés kakaópor

    Elkészítése:

    Először elkészítjük a túrókrémet, mely nagyon egyszerű: a túrót áttörjük, hozzáadjuk a cukrokat, és félretesszük.

    Egy nagy méretű keverőtálba tesszük a tojások sárgáját, a kristálycukrot, és jól elkeverjük. Hozzáadjuk az olajat, a vizet, majd folytatjuk a keverést. Pár perc után beleszitáljuk a lisztet és a kakaóport, végül a sütőport. Összedolgozzuk.

    Kemény habbá verjük a fehérjéket, és óvatos mozdulatokkal elvegyítjük a két elegyet, majd elővesszük a sütőpapírral kibélelt tepsinket.

    A tészta hozzávalóiból átlagos kakaós masszát kapunk, melyet egy közepes méretű tepsibe (30 x 20) öntünk. Ebbe a masszába belekanalazzuk a túrókrémet folt szerűen, majd 180 fokon megsütjük (30-45 perc, sütő függő).

    Ha kihűlt, felverjük a tejszínt (habtejszín esetén a tartósság eléréséhez használjunk habfixálót), majd vizes késsel rákenjük a süti tetejére.

    Megkoronázzuk pár félbe vágott földi eperrel, melyet megszórunk szitán keresztül kakaóporral.

    Tipp:

    Eredeti boci szelet általam továbbfejlesztett változata.

    A habos-epres boci szelet kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 246 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 13 g
    Zsír: 18 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá