Habos-epres boci szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Habos-epres boci szelet

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 5 tojás
  • 5 ek liszt
  • 5 ek cukor
  • 1 sütőpor
  • 2 ek kakaópor
  • pici szódabikarbóna
  • 1 dl olaj
  • 1 dl víz

Túrós krém:

  • 0,5 kg túró
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 ek cukor

Tetejére:

  • 5 dl tejszín
  • 2 csomag habfixáló (habtejszín esetén)
  • néhány szem eper
  • kevés kakaópor

Elkészítése:

Először elkészítjük a túrókrémet, mely nagyon egyszerű: a túrót áttörjük, hozzáadjuk a cukrokat, és félretesszük.

Egy nagy méretű keverőtálba tesszük a tojások sárgáját, a kristálycukrot, és jól elkeverjük. Hozzáadjuk az olajat, a vizet, majd folytatjuk a keverést. Pár perc után beleszitáljuk a lisztet és a kakaóport, végül a sütőport. Összedolgozzuk.

Kemény habbá verjük a fehérjéket, és óvatos mozdulatokkal elvegyítjük a két elegyet, majd elővesszük a sütőpapírral kibélelt tepsinket.

A tészta hozzávalóiból átlagos kakaós masszát kapunk, melyet egy közepes méretű tepsibe (30 x 20) öntünk. Ebbe a masszába belekanalazzuk a túrókrémet folt szerűen, majd 180 fokon megsütjük (30-45 perc, sütő függő).

Ha kihűlt, felverjük a tejszínt (habtejszín esetén a tartósság eléréséhez használjunk habfixálót), majd vizes késsel rákenjük a süti tetejére.

Megkoronázzuk pár félbe vágott földi eperrel, melyet megszórunk szitán keresztül kakaóporral.

Tipp:

Eredeti boci szelet általam továbbfejlesztett változata.