Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habos almás recept

Habos almás
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 80 g cukor
    • 60 ml olaj
    • 60 ml hideg víz
    • 150 g liszt
    • 1 mk sütőpor

    Almás részhez:

    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 50 g cukor
    • 500 ml jó minőségű almalé (vagy jó minőségű alma tea, illetve fehérbor)
    • 3 közepes méretű, savanykás alma

    A tetejére:

    • 500 ml habtejszín
    • őrölt fahéj
    • 1 cs habfixáló

    Elkészítése:

    A tésztához tojásokat kettéválasztjuk és a sárgákat habosra, fehérre keverjük a cukorral. A liszthez hozzáadjuk a sütőport. A tojások fehérjét keményre felverjük. A cukros krémhez hozzáadjuk az olajat és a vizet, alaposan elkeverjük, majd a sütőporos liszttel folytatva tovább keverjük.

    A keményre vert habból egy-két evőkanálnyival tovább lazítjuk, majd hozzáadjuk az összes habot és óvatosan beledolgozzuk. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük és előmelegített sütőben, 180 °C-on, 15 perc alatt világos szőkére sütjük.

    Míg sül a tészta, elkészítjük az almás zselét. A 2 csomag pudingport elkeverjük pár kanál almalével és a cukorral. A többi almalevet felforraljuk, majd ha forr, beleöntjük a pudingporos levet és besűrítjük, míg egy zselészerű állagot kapunk.

    Az almákat meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk az almazseléhez és elkeverjük benne. A hűlőben lévő tésztánkat egy tálcára, deszkára helyezzük, rátesszük az almakrémet és szép egyenletesre elsimítjuk. Megvárjuk, míg teljesen kihűl és utána folytatjuk tovább.

    Felverjük a tejszínt a fixálóval, amit a kihűlt almazselére kenünk, ezt is szépen elsimítjuk és megszórjuk nagyon vékonyan őrölt fahéjjal.

    Tipp:

    Ez a sütemény nagyon jól variálható. Pl lehet az almalé helyett igazi almateával vagy fehér borral is elkészíteni. A tetejére pirított cukrot is szórhatunk darálva, de apró színes cukorkát is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá