Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habos almás recept

Habos almás
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 1 cs sütőpor
    • 20 dkg porcukor
    • 3db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 4 ek tejföl
    • 25 dkg margarin
    • 1 csipet só
    • 1 db citrom reszelt héja

    Töltelékhez:

    • 1.5 kg alma
    • 10 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 3 dkg margarin

    Elkészítése:
    Tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk.Negyed részét a fagyasztóba tesszük,hogy reszelhető legyen.A töltelékhez az almát meghámozzuk és lereszeljük, majd megpároljuk a margarinnal és a porcukorral.

    1.5 dl vízzel elkeverjük a pudingport és besűrűsítjük vele az almát.Még langyosan óvatosan összekeverjük a felvert tojásfehérjével. A tésztát közepesnél nagyobb kimargarinozott tepsibe nyújtjuk. Megkenjük a töltelékkel és ráreszeljük a lefagyasztott tésztát.
    Előmelegített sütőben sütjük.Miután megsült fahéjas porcukorral meghintjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá