Habos almás

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Habos almás

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 20 dkg porcukor
  • 3db tojássárgája
  • 4 ek tejföl
  • 25 dkg margarin
  • 1 csipet só
  • 1 db citrom reszelt héja

Töltelékhez:

  • 1.5 kg alma
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 3 db tojásfehérje
  • 3 dkg margarin

Elkészítése:
Tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk.Negyed részét a fagyasztóba tesszük,hogy reszelhető legyen.A töltelékhez az almát meghámozzuk és lereszeljük, majd megpároljuk a margarinnal és a porcukorral.

1.5 dl vízzel elkeverjük a pudingport és besűrűsítjük vele az almát.Még langyosan óvatosan összekeverjük a felvert tojásfehérjével. A tésztát közepesnél nagyobb kimargarinozott tepsibe nyújtjuk. Megkenjük a töltelékkel és ráreszeljük a lefagyasztott tésztát.
Előmelegített sütőben sütjük.Miután megsült fahéjas porcukorral meghintjük.