Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habkarika recept

Habkarika
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Szükségünk lesz  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérjére, amennyit éppen gondolunk, a lényeg, hogy mérjük le, mert a cukor ennek a súlynak a kétszerese kell, hogy legyen.
    Az Én mennyiségeim:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje ( nekem 155 g lett)
    • a  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS súlyának 2× mennyiségű porcukor (nekem 310 g lett)
    • 1 csipet só (kissé megtöri az édes ízt)
    • 2 tk étkezési keményítő ( 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁShoz számolunk 1 tk. -nyit)
    • továbbá, igény szerint ételfesték, díszítő ill. szórócukor

    Elkészítése:

    A tojások fehérjéhez hozzáadjuk az átszitált porcukrot, a sót, majd gőz fölött kemény habbá verjük. Ne ijedjünk meg, egy kevés idő kell hozzá!

    Amikor már a habverővel beletúrva egy helyben marad a hab , akkor elkészültünk. Ekkor hozzáadjuk a keményítőt és egy kevés színezőt és rövid ideig keverjük még együtt . Ha több színt szeretnénk, akkora osszuk több részre a gőzről levéve és óvatosan keverjük bele.

    VIGYÁZAT! A folyékony színezővel csínján, mert lazítja az állagát!

    Ezután habzsákba töltjük és kb. 9 mm-es díszítőcsővel karikákat formázunk egy sütőpapírral bélelt tepsire vagy
    sütőlapra.

    Ha karácsínyfára is szánunk belőle, akkor egy kis lyukat hagyjunk középen a zsinórnak, mellyel felfűzzük, egyéb esetben
    nem baj, ha nem marad középen lyuk. ;)

    Megszórjuk díszítő elemekkel és 50-75 C° közötti sütőben, pár óra alatt ( kb.2-3 óra) kiszárítjuk. Lesni ér de, mikor megvizsgáljuk, óvatosan tegyük, mert ami még nem jó, annak leragadhat az alja, amikor megemeljük.

    Tudom nehéz kivárni, mert olyan szuperek de érdemes!! :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá