Habcsók gomba recept

Hozzávalók:
Gombához:
- 2 db közepes
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 11 dkg kristálycukor
- só
- citromlé
Ragasztáshoz:
- mogyorókrém
Tetejére:
- kakaópor
Elkészítése:
A tojások fehérjét a sóval elkezdjük felverni habnak, majd apránként hozzáadjuk a cukrot és a citrom levét.
Ha már kemény habot kaptunk, akkor habzsákba töltjük, sütőpapírral bélelt sütőlemezre kicsi halmokat, illetve kb 2 cm magas hasábokat formázunk.
A sütőt előmelegítjük 100 fokra és kb 60 percig szárítjuk a habot.
A kis gombócokat, ami a gomba kalapja mogyorókrémmel lekenjük és a szárakat hozzáragasztjuk.
Tetejére kevés kakaóport hinthetünk, de nem fontos.
Tipp:
A mogyorókrém helyett olvasztott csokoládét is használhatunk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »