Gyümölcsvirágok recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 csomag leveles tészta, előre nyújtva
- 200 g natúr sajtkrém
- 3 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál vanília aroma
- 1/2 kg eper vagy szeder
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez - porcukor a hintéshez
Elkészítése:
A sajtkrémet habosra kell keverni a vaníliás cukorral és az aromával.
Szélkerék:
A leveles tészta lapjait 8 egyenlő négyzetre vágjuk. A kis négyzetek sarkaitól indulva a közepéig bevágjuk, de nem vágjuk szét! Az így kapott háromszög formák mindegyikének egyik sarkát felhajtjuk a középéig, hogy egy forgó mintát kapjunk, ahogy a fotókon is látszik.
Gyémánt:
A leveles tészta lapjait 2 egyenlő négyzetre vágjuk. A négyzetet átlósan meghajtjuk, így egy háromszöget kapunk! A széleitól kb 1,5 cm-re vágunk egy csíkot, majd széthajtjuk és a kapott széleket egymásra hajtjuk az ellentétes oldalon, ahogy a fotón is látszik.
Mindegyik közepére teszünk egy kávéskanálnyit az édes sajtkrémből és egy szem tisztított földiepret a közepére.
Felvert tojással megkenjük és sütőben sütjük 200°C-on.
Még melegen porcukorral hintjük, ízlés szerint csokoládéval díszíthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









