Gyümölcsös szelet citromos krémmel recept
Hozzávalók:
20×30 cm-es tepsihez
Piskótához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 22 dkg porcukor
- 10 dkg olvasztott vaj
- 1 nagy citrom leve és reszelt héja
- 15 dkg liszt
- 1 késhegynyi sütőpor
A piskóta lekenéséhez:
- 2 ek házi baracklekvár
A krémhez:
- 3 dl tejföl
- 3 dl tejszín
- 10 dkg cukor (vagy ízlés szerint)
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 1 ek zselatin
A krémre:
- 820 gramm vegyes gyümölcs (befőtt)
A tetejére:
- 2 színtelen tortazselé
- 4,5 dl befőttlé vízzel kiegészítve (cukrot nem tettem hozzá,mert kellemes íze volt)
Elkészítése:
A piskóta készítése:
A tojások sárgáját a porcukorral és az olvasztott vajjal jó habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a citrom reszelt háját és levét. Fakanállal hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd a tojásfehérjék kemény habját.
Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. A sütőpapírt lehúzzuk róla.
Tálcára borítjuk, és még melegen megkenjük baracklekvárral. Visszatesszük a kihűlt tepsibe, és alufóliával körbe burkoljuk.
A krém készítés:
Amíg sül a tészta, készítsük el a krémet, és tegyük hűtőbe felhasználásig.
A tejszínt kemény habbá verjük. A tejfölt a cukorral, a citrom levével és reszelt héjával kikeverjük. A zselatint 1/2 dl vízben feloldjuk, a tejfölös, citromos krémhez keverjük, majd hozzákeverjük a tejszínhabot is. A krémet a piskótára tesszük, elsimítjuk.
Összeállítás:
A kompótot leszűrjük, a süti tetejét gyümölcsökkel kirakjuk.
A befőtt levét kiegészítjük vízzel, és a zselatinnal felfőzzük. Amikor kissé hűl, ráöntjük a gyümölcsökre.
Pár órát hagyjuk dermedni a hűtőben!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »


