Gyümölcsös szelet citromos krémmel recept

Hozzávalók:
20×30 cm-es tepsihez
Piskótához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 22 dkg porcukor
- 10 dkg olvasztott vaj
- 1 nagy citrom leve és reszelt héja
- 15 dkg liszt
- 1 késhegynyi sütőpor
A piskóta lekenéséhez:
- 2 ek házi baracklekvár
A krémhez:
- 3 dl tejföl
- 3 dl tejszín
- 10 dkg cukor (vagy ízlés szerint)
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 1 ek zselatin
A krémre:
- 820 gramm vegyes gyümölcs (befőtt)
A tetejére:
- 2 színtelen tortazselé
- 4,5 dl befőttlé vízzel kiegészítve (cukrot nem tettem hozzá,mert kellemes íze volt)
Elkészítése:
A piskóta készítése:
A tojások sárgáját a porcukorral és az olvasztott vajjal jó habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a citrom reszelt háját és levét. Fakanállal hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd a tojásfehérjék kemény habját.
Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. A sütőpapírt lehúzzuk róla.
Tálcára borítjuk, és még melegen megkenjük baracklekvárral. Visszatesszük a kihűlt tepsibe, és alufóliával körbe burkoljuk.
A krém készítés:
Amíg sül a tészta, készítsük el a krémet, és tegyük hűtőbe felhasználásig.
A tejszínt kemény habbá verjük. A tejfölt a cukorral, a citrom levével és reszelt héjával kikeverjük. A zselatint 1/2 dl vízben feloldjuk, a tejfölös, citromos krémhez keverjük, majd hozzákeverjük a tejszínhabot is. A krémet a piskótára tesszük, elsimítjuk.
Összeállítás:
A kompótot leszűrjük, a süti tetejét gyümölcsökkel kirakjuk.
A befőtt levét kiegészítjük vízzel, és a zselatinnal felfőzzük. Amikor kissé hűl, ráöntjük a gyümölcsökre.
Pár órát hagyjuk dermedni a hűtőben!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »