Gyümölcsös szelet citromos krémmel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

20×30 cm-es tepsihez

Piskótához:

  • 4 tojás
  • 22 dkg porcukor
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 1 nagy citrom leve és reszelt héja
  • 15 dkg liszt
  • 1 késhegynyi sütőpor

A piskóta lekenéséhez:

  • 2 ek házi baracklekvár

A krémhez:

  • 3 dl tejföl
  • 3 dl tejszín
  • 10 dkg cukor (vagy ízlés szerint)
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 1 ek zselatin

A krémre:

  • 820 gramm vegyes gyümölcs (befőtt)

A tetejére:

  • 2 színtelen tortazselé
  • 4,5 dl befőttlé vízzel kiegészítve (cukrot nem tettem hozzá,mert kellemes íze volt)

Elkészítése:

A piskóta készítése:

A tojások sárgáját a porcukorral és az olvasztott vajjal jó habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a citrom reszelt háját és levét. Fakanállal hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd a tojásfehérjék kemény habját.

Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. A sütőpapírt lehúzzuk róla.

Tálcára borítjuk, és még melegen megkenjük baracklekvárral. Visszatesszük a kihűlt tepsibe, és alufóliával körbe burkoljuk.

A krém készítés:

Amíg sül a tészta, készítsük el a krémet, és tegyük hűtőbe felhasználásig.

A tejszínt kemény habbá verjük. A tejfölt a cukorral, a citrom levével és reszelt héjával kikeverjük. A zselatint 1/2 dl vízben feloldjuk, a tejfölös, citromos krémhez keverjük, majd hozzákeverjük a tejszínhabot is. A krémet a piskótára tesszük, elsimítjuk.

Összeállítás:

A kompótot leszűrjük, a süti tetejét gyümölcsökkel kirakjuk.

A befőtt levét kiegészítjük vízzel, és a zselatinnal felfőzzük. Amikor kissé hűl, ráöntjük a gyümölcsökre.

Pár órát hagyjuk dermedni a hűtőben!