Szilvás pite recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg liszt
- 37 dkg margarin
- 18 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1/2 csomag sütőpor
- reszelt citromhéj
- 2-3 evőkanál tejföl
Töltelék:
- 1,5 kg szilva
- 2 cs vaníliás pudingpor
- kristálycukor (ízlés szerint)
- 1 teáskanál fahéj (púposan)
- 1 teáskanál mézes fűszerkeverék
- 1 cs vaníliás cukor
- kb 0,5 dl víz
Lekenéshez:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Először elkészítjük a tölteléket. Pici vízzel feltesszük főni a szilvát, kb 10-15 perc után beletesszük
a fűszereket, majd kevés vízben elkevert pudingporral besűrítjük, majd kihűtjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 2/3 részét kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe tesszük. Megszórjuk búzadarával és rátesszük a tölteléket. A másik lappal beborítjuk.Tojással megkenjük, majd 180 fokon kb 35-40 percig sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.