Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szilvás pite recept

Szilvás pite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 60 dkg liszt
    • 37 dkg margarin
    • 18 dkg porcukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • csipet só
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1/2 csomag sütőpor
    • reszelt citromhéj
    • 2-3 evőkanál tejföl

    Töltelék:

    • 1,5 kg szilva
    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • kristálycukor (ízlés szerint)
    • 1 teáskanál fahéj (púposan)
    • 1 teáskanál mézes fűszerkeverék
    • 1 cs vaníliás cukor
    • kb 0,5 dl víz

    Lekenéshez:

    Elkészítése:

    Először elkészítjük a tölteléket. Pici vízzel feltesszük főni a szilvát, kb 10-15 perc után beletesszük
    a fűszereket, majd kevés vízben elkevert pudingporral besűrítjük, majd kihűtjük.

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 2/3 részét kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe tesszük. Megszórjuk búzadarával és rátesszük a tölteléket. A másik lappal beborítjuk.Tojással megkenjük, majd 180 fokon kb 35-40 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá