Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szedres krémes recept

Szedres krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 20 dkg liszt
    • 20 dkg cukor
    • 20 dkg margarin
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 2 tk sütőpor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Szedres krém:

    • 1 üveg szederbefőtt
    • 1,5 dl tej
    • 2 cs fahéjas vaníliás cukor
    • 4 ek cukor
    • 2 cs vaníliás pudingpor

    Vaníliás krém:

    • 9 dl tej
    • 3 cs vaníliás pudingpor
    • 20 dkg cukor
    • 25 dkg margarin

    Tetejére:

    • 4 dl habtejszín

    Elkészítés:
    A pudingport, a tejjel és szükség szerinti szeder levével (fél l legyen a tej és a szeder leve együtt) pár percig főzzük, besűrítjük, majd belekeverjük a szedret.

    Közben a tésztához a lisztet, a cukrot, a vajat, a vaníliás cukrot, a sütőport és a tojásokat kézi mixerrel sima tésztává keverjük. Sütőpapírral kibélelt, 20*30-as tepsibe simítjuk. 170 fokon tűpróbáig sütjük.

    A vaníliás krémhez a pudingport a cukorral a tejben felfőzzük. Amikor kihűlt, kézi mixerrel elkeverjük benne a margarint.

    Összeállítás: a tésztára simítjuk a szedres krémet, erre kerül a vaníliás krém, majd a felvert tejszínhab.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá