Szedres krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:
Tészta:

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg margarin
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 2 tk sütőpor
  • 4 tojás

Szedres krém:

  • 1 üveg szederbefőtt
  • 1,5 dl tej
  • 2 cs fahéjas vaníliás cukor
  • 4 ek cukor
  • 2 cs vaníliás pudingpor

Vaníliás krém:

  • 9 dl tej
  • 3 cs vaníliás pudingpor
  • 20 dkg cukor
  • 25 dkg margarin

Tetejére:

  • 4 dl habtejszín

Elkészítés:
A pudingport, a tejjel és szükség szerinti szeder levével (fél l legyen a tej és a szeder leve együtt) pár percig főzzük, besűrítjük, majd belekeverjük a szedret.

Közben a tésztához a lisztet, a cukrot, a vajat, a vaníliás cukrot, a sütőport és a tojásokat kézi mixerrel sima tésztává keverjük. Sütőpapírral kibélelt, 20*30-as tepsibe simítjuk. 170 fokon tűpróbáig sütjük.

A vaníliás krémhez a pudingport a cukorral a tejben felfőzzük. Amikor kihűlt, kézi mixerrel elkeverjük benne a margarint.

Összeállítás: a tésztára simítjuk a szedres krémet, erre kerül a vaníliás krém, majd a felvert tejszínhab.