Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fekete szedres rolád recept

Fekete szedres rolád
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 3 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek cukor
    • 5 ek liszt
    • 2 ek víz
    • fél cs sütőpor

    Krémhez:

    • 7  dl tej
    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 3 ek cukor
    • 10 szem fekete szeder összevagdosva

    A cukormázhoz:

    • 15 dkg porcukor
    • 2 ek víz

    Díszítéshez:

    • 2 dl habtejszín
    • a szeder leve
    • szeder szemek

    Elkészítése:
    A tojásokat szétválasztom a fehérjét 2 ek cukorral habbá verem. A sárgáját a maradék cukorral, vízzel kikeverem, amíg a cukor el nem olvad. Amikor a fehérjét habbá vertem akkor hozzáadom a sárga masszához, majd a lisztes sütőport is és alaposan eldolgozom. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm és 180 fokon aranyszínűre sütöm. Amikor megsült a papírt lehúzom róla és a következő krémmel megkenem. A pudingot a tejjel a szokásos módon felfőzöm és még melegen a piskóta lapra kenem. A szeder szemeket rászórom és a piskótát feltekerem. A cukormázhoz a cukrot és a vizet alaposan kikeverem és kissé összemelegítem, majd bevonom vele a tekercset.
    A habtejszínt a szeder levével habbá verem, csillagcsöves habzsákba töltöm és ízlés szerint díszítem a krémmel, a szeder szemekkel a citromfűvel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá