Fekete szedres rolád recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 3 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek cukor
- 5 ek liszt
- 2 ek víz
- fél cs sütőpor
Krémhez:
- 7 dl tej
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 3 ek cukor
- 10 szem fekete szeder összevagdosva
A cukormázhoz:
- 15 dkg porcukor
- 2 ek víz
Díszítéshez:
- 2 dl habtejszín
- a szeder leve
- szeder szemek
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztom a fehérjét 2 ek cukorral habbá verem. A sárgáját a maradék cukorral, vízzel kikeverem, amíg a cukor el nem olvad. Amikor a fehérjét habbá vertem akkor hozzáadom a sárga masszához, majd a lisztes sütőport is és alaposan eldolgozom. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm és 180 fokon aranyszínűre sütöm. Amikor megsült a papírt lehúzom róla és a következő krémmel megkenem. A pudingot a tejjel a szokásos módon felfőzöm és még melegen a piskóta lapra kenem. A szeder szemeket rászórom és a piskótát feltekerem. A cukormázhoz a cukrot és a vizet alaposan kikeverem és kissé összemelegítem, majd bevonom vele a tekercset.
A habtejszínt a szeder levével habbá verem, csillagcsöves habzsákba töltöm és ízlés szerint díszítem a krémmel, a szeder szemekkel a citromfűvel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »