Fekete szedres rolád

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Fekete szedres rolád

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 3 egész tojás
  • 4 ek cukor
  • 5 ek liszt
  • 2 ek víz
  • fél cs sütőpor

Krémhez:

  • 7  dl tej
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 3 ek cukor
  • 10 szem fekete szeder összevagdosva

A cukormázhoz:

  • 15 dkg porcukor
  • 2 ek víz

Díszítéshez:

  • 2 dl habtejszín
  • a szeder leve
  • szeder szemek

Elkészítése:
A tojásokat szétválasztom a fehérjét 2 ek cukorral habbá verem. A sárgáját a maradék cukorral, vízzel kikeverem, amíg a cukor el nem olvad. Amikor a fehérjét habbá vertem akkor hozzáadom a sárga masszához, majd a lisztes sütőport is és alaposan eldolgozom. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm és 180 fokon aranyszínűre sütöm. Amikor megsült a papírt lehúzom róla és a következő krémmel megkenem. A pudingot a tejjel a szokásos módon felfőzöm és még melegen a piskóta lapra kenem. A szeder szemeket rászórom és a piskótát feltekerem. A cukormázhoz a cukrot és a vizet alaposan kikeverem és kissé összemelegítem, majd bevonom vele a tekercset.
A habtejszínt a szeder levével habbá verem, csillagcsöves habzsákba töltöm és ízlés szerint díszítem a krémmel, a szeder szemekkel a citromfűvel.