Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sárgabarackos, habos süti recept

Sárgabarackos, habos süti
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 30 dkg margarin
    • 28 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 45 dkg liszt
    • 1 cs sütőpor
    • 3 dl tej (kb)
    • ízlés szerint gyümölcs (nekem most sárgabarack volt)

    Habhoz:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 35 dkg cukor

    Elkészítése:

    A tojás sárgákat a margarinnal, cukrokkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a tejet. A tejet és a lisztet, sütőport már kézi habverővel dolgozzuk össze. Egy 30*40 cm-es tepsit kivajazunk és lisztezünk, vagy sütőpapírral bélelünk, majd a masszát belesimítjuk. A tetejére tesszük a tisztított és aprított gyümölcsöket.

    180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük (tűpróbát végezzünk!).

    Közben a fehérjéket a cukorral nagyon kemény habbá verjük. Amikor a tészta megsült a habot rásimítjuk a tetejére, majd visszatoljuk a sütit 100-120 fokra kb 15 percre. A lényeg, hogy a hab ne legyen sárgás, különben a vágásnál a hab törni fog.

    Ha valaki sokallja a cukor mennyiséget a tésztánál lehet csökkenteni, de a tojásfehérjénél nem, ugyanis 1 tojás fehérjéhez 5 deka cukrot kell tennünk, ha azt szeretnénk hogy kemény habot kapjunk.

    Jó étvágyat a sütihez! Üdv.Eta :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá