Sárgabarackos, habos süti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 7 tojás sárgája
  • 30 dkg margarin
  • 28 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 45 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 3 dl tej (kb)
  • ízlés szerint gyümölcs (nekem most sárgabarack volt)

Habhoz:

  • 7 tojás fehérje
  • 35 dkg cukor

Elkészítése:

A tojás sárgákat a margarinnal, cukrokkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a tejet. A tejet és a lisztet, sütőport már kézi habverővel dolgozzuk össze. Egy 30*40 cm-es tepsit kivajazunk és lisztezünk, vagy sütőpapírral bélelünk, majd a masszát belesimítjuk. A tetejére tesszük a tisztított és aprított gyümölcsöket.

180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük (tűpróbát végezzünk!).

Közben a fehérjéket a cukorral nagyon kemény habbá verjük. Amikor a tészta megsült a habot rásimítjuk a tetejére, majd visszatoljuk a sütit 100-120 fokra kb 15 percre. A lényeg, hogy a hab ne legyen sárgás, különben a vágásnál a hab törni fog.

Ha valaki sokallja a cukor mennyiséget a tésztánál lehet csökkenteni, de a tojásfehérjénél nem, ugyanis 1 tojás fehérjéhez 5 deka cukrot kell tennünk, ha azt szeretnénk hogy kemény habot kapjunk.

Jó étvágyat a sütihez! Üdv.Eta :)