Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ribizlis tekercs recept

Ribizlis tekercs
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 14 dkg porcukor
    • 14 dkg finom liszt
    • pici sütőpor

    Krém:

    • 3 púpos ek liszt
    • 4 ek cukor
    • 2,5 dl tej
    • 20 dkg vaj
    • 20 dkg porcukor
    • 30 dkg fagyasztott ribizli

    Elkészítése:

    A piskóta hozzávalóiból elkészítjük a tésztát, majd egy 35*40 cm-es, sütőpapírral borított tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben megsütjük. Langyosan feltekerjük.

    A krémhez a lisztet elkeverjük a cukorral, majd a tejben csomómentesre keverjük és felfőzzük. A margarint kihabosítjuk a cukorral, majd a langyos, lisztes krémet hozzáadjuk és jól elkeverjük. A kiengedett ribizlit hozzáadjuk és hagyjuk a krémben kiengedni.

    A tésztát kitekerjük, megkenjük a krémmel és szorosan feltekerjük. A tetejét én színezett cukorral (kristálycukrot ételszínezővel megfestünk) szórtam meg.

    Jó étvágyat a finom, üde ribizlis tekercshez!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá