Ribizlis tekercs recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
Piskóta:
- 7 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 14 dkg porcukor
- 14 dkg finom liszt
- pici sütőpor
Krém:
- 3 púpos ek liszt
- 4 ek cukor
- 2,5 dl tej
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 30 dkg fagyasztott ribizli
Elkészítése:
A piskóta hozzávalóiból elkészítjük a tésztát, majd egy 35*40 cm-es, sütőpapírral borított tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben megsütjük. Langyosan feltekerjük.
A krémhez a lisztet elkeverjük a cukorral, majd a tejben csomómentesre keverjük és felfőzzük. A margarint kihabosítjuk a cukorral, majd a langyos, lisztes krémet hozzáadjuk és jól elkeverjük. A kiengedett ribizlit hozzáadjuk és hagyjuk a krémben kiengedni.
A tésztát kitekerjük, megkenjük a krémmel és szorosan feltekerjük. A tetejét én színezett cukorral (kristálycukrot ételszínezővel megfestünk) szórtam meg.
Jó étvágyat a finom, üde ribizlis tekercshez!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.