Ribizlis tekercs

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Ribizlis tekercs

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 7 tojás
  • 14 dkg porcukor
  • 14 dkg finom liszt
  • pici sütőpor

Krém:

  • 3 púpos ek liszt
  • 4 ek cukor
  • 2,5 dl tej
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 30 dkg fagyasztott ribizli

Elkészítése:

A piskóta hozzávalóiból elkészítjük a tésztát, majd egy 35*40 cm-es, sütőpapírral borított tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben megsütjük. Langyosan feltekerjük.

A krémhez a lisztet elkeverjük a cukorral, majd a tejben csomómentesre keverjük és felfőzzük. A margarint kihabosítjuk a cukorral, majd a langyos, lisztes krémet hozzáadjuk és jól elkeverjük. A kiengedett ribizlit hozzáadjuk és hagyjuk a krémben kiengedni.

A tésztát kitekerjük, megkenjük a krémmel és szorosan feltekerjük. A tetejét én színezett cukorral (kristálycukrot ételszínezővel megfestünk) szórtam meg.

Jó étvágyat a finom, üde ribizlis tekercshez!