Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Narancsos kocka recept

Narancsos kocka
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg cukor
    • 25 dkg liszt
    • 2 dl tej
    • 1 csomag sütőpor
    • 6 evőkanál olaj

    A krémhez:

    • 1 fagyasztott narancs
    • 15 dkg cukor
    • 1,5 dl víz
    • 2 púpos evőkanál baracklekvár
    • Tetejére:
    • 15 dkg csokoládé
    • 0,5 dl habtejszín

    Elkészítése:

    Egy narancsot lefagyasztok. A tésztához a tojásokat a cukorral habosra verem. A liszthez keverem a sütőport, majd az olajjal együtt a tojásos masszához adom.

    Egy 30X40 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelek, beleöntöm a masszát, és előmelegített 180 °C-os sütőben megsütöm.

    Ha a tészta kihűlt, függőlegesen kettévágom, de nem pontosan középen, kb. 2/3-1/3 arányban vágjuk.

    A kisebb felét egy keverőedénybe morzsolom. (Én azt szerettem volna, hogy a krém magasabb legyen, ezért feleztem a tésztát. Így néhány kockával kevesebb lett, de a krém vastagabb lett a tésztánál.)

    A másfél dl vizet a 15 dkg cukorral és a lekvárral felforralom és hagyom kihűlni. A fagyott narancsot héjastól finomra reszelem, és a sziruppal együtt a morzsolt tésztára öntöm. Összekeverem, és a maradék tésztára kenem.

    A tetejére való csokoládét a tejszínnel együtt a mikróban megolvasztom, miközben többször megkeverem.

    Először fél percig, majd újabb fél percig. Inkább többször tegyük vissza, mint túlmelegítsük! A csokit a krém tetejére kenem.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá