Narancsos kocka

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 4 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 6 evőkanál olaj

A krémhez:

  • 1 fagyasztott narancs
  • 15 dkg cukor
  • 1,5 dl víz
  • 2 púpos evőkanál baracklekvár
  • Tetejére:
  • 15 dkg csokoládé
  • 0,5 dl habtejszín

Elkészítése:

Egy narancsot lefagyasztok. A tésztához a tojásokat a cukorral habosra verem. A liszthez keverem a sütőport, majd az olajjal együtt a tojásos masszához adom.

Egy 30X40 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelek, beleöntöm a masszát, és előmelegített 180 °C-os sütőben megsütöm.

Ha a tészta kihűlt, függőlegesen kettévágom, de nem pontosan középen, kb. 2/3-1/3 arányban vágjuk.

A kisebb felét egy keverőedénybe morzsolom. (Én azt szerettem volna, hogy a krém magasabb legyen, ezért feleztem a tésztát. Így néhány kockával kevesebb lett, de a krém vastagabb lett a tésztánál.)

A másfél dl vizet a 15 dkg cukorral és a lekvárral felforralom és hagyom kihűlni. A fagyott narancsot héjastól finomra reszelem, és a sziruppal együtt a morzsolt tésztára öntöm. Összekeverem, és a maradék tésztára kenem.

A tetejére való csokoládét a tejszínnel együtt a mikróban megolvasztom, miközben többször megkeverem.

Először fél percig, majd újabb fél percig. Inkább többször tegyük vissza, mint túlmelegítsük! A csokit a krém tetejére kenem.