Meggyes mákos recept

Hozzávalók:
Tésztához: (a kefires pohárral mérjük a hozzávalókat)
- 1 nagy pohár kefir (450 g)
- 1 pohár cukor
- fél pohár olaj
- 1 pohár mák
- 1 pohár sima liszt
- csipet só
- 2 cs sütőpor
- 2 cs vaníliás cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Vanília krém:
- 2 cs vaníliás puding
- fél l tej
- 20 dkg margarin
- 10 dkg cukor
Öntet:
- 2 ü meggybefőtt (jó a fagyasztott és a friss is)
- 2 evőkanál kukorica keményítő
Máz:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- annyi porcukor amennyit felvesz
Elkészítés:
Tészta:
Egy nagy tálba öntöm a kefirt, az olajat, a cukrot és a 4 egész tojást. Ezt jól összedolgozom, majd jöhet bele a többi összetevő. A tészta állagának a nokedli és a palacsinta tészta között kell lennie, vagyis se nem folyós se nem kemény.
A 30×40 cm-es tepsit kivajazom vagy kibélelem sütőpapírral és beleöntöm a tésztát.
180-190 fokon 25-30 perc alatt készre sütöm.
Krém:
A vaníliás pudingot jó sűrűre főzöm a tejjel, majd félre teszem hűlni. Közben a margarint a cukorral habosra keverem, majd a kihűlt pudinggal kikeverem.
Öntet:
A meggyet levével együtt felforralom, hozzáadom a hideg vízzel elkevert keményítőt és sűrű massza szerűre főzöm, ügyelve hogy a szemeket ne törjem össze.
Ezt is jól lehűtöm.
(ha édesen szereted tehetsz bele cukrot)
Máz:
A felvert tojásfehérjébe annyi porcukrot keverek amennyit felvesz. Még kenhető, de olyan állaga legyen, hogy megtudjon szilárdulni.
Amikor minden kihűlt, a tésztát kettévágom, először a vanília krémet kenem rá, 20 percre hűtőbe teszem, ezután jöhet rá a meggy, végül a piskóta másik fele, majd a tojáshab.
Hűtőben legalább 1 éjszakát pihentetem, hogy az ízek összeérjenek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »