Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes huszárbajusz recept

Meggyes huszárbajusz
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 15 dkg margarin
    • 2 dkg élesztő
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • csepp cukor, csepp só

    A töltelékhez:

    • meggybefőtt vagy mirelit meggy
    • 5 dl meggylé
    • cukor (a meggylé édességétől függően)
    • 1,5 csomag vaníliás pudingpor

    A habhoz:

    • 15 dkg cukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 15 dkg kókuszreszelék

    Elkészítése: Felfuttatjuk sz élesztőt egy csepp cukorral elkevert langyos tejben. Tálba tesszük és összegyúrjuk a többi alapanyaggal. Három részre osztjuk a tésztát és 20 percig meleg helyen pihentetjük. A töltelékhez sűrű pudingot főzünk a meggylé, a puding és a cukor felhasználásával.

    A tésztákat kb. 15*20 centi széles és 2 centi vastag téglalapokra nyújtjuk. A tésztákat megkenjük a kihűtött pudinggal, a két szélét végigrakjuk meggyel, majd mindkét oldalán megtekerjük úgy, hogy középen maradjon egy üres sáv a tölteléknek. A habhoz felverjük cukorral a tojásfehérjét, majd belekeverjük a kókuszreszeléket. Ezt halmozzuk a sütemény közepébe. Egymás mellé helyezzük a három rudat egy tepsiben és 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.

    Tipp:

    A mirelit meggy esetében nem biztos, hogy lesz elegendő meggylé. Mi az idén főztünk meggydzsemet, így a pudingos krém helyett én ezzel szoktam megkenni a tésztákat.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá