Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelékhez:
A habhoz:
Elkészítése: Felfuttatjuk sz élesztőt egy csepp cukorral elkevert langyos tejben. Tálba tesszük és összegyúrjuk a többi alapanyaggal. Három részre osztjuk a tésztát és 20 percig meleg helyen pihentetjük. A töltelékhez sűrű pudingot főzünk a meggylé, a puding és a cukor felhasználásával.
A tésztákat kb. 15*20 centi széles és 2 centi vastag téglalapokra nyújtjuk. A tésztákat megkenjük a kihűtött pudinggal, a két szélét végigrakjuk meggyel, majd mindkét oldalán megtekerjük úgy, hogy középen maradjon egy üres sáv a tölteléknek. A habhoz felverjük cukorral a tojásfehérjét, majd belekeverjük a kókuszreszeléket. Ezt halmozzuk a sütemény közepébe. Egymás mellé helyezzük a három rudat egy tepsiben és 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.
A mirelit meggy esetében nem biztos, hogy lesz elegendő meggylé. Mi az idén főztünk meggydzsemet, így a pudingos krém helyett én ezzel szoktam megkenni a tésztákat.