Meggyes huszárbajusz

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 2 dkg élesztő
  • 3 tojás sárgája
  • csepp cukor, csepp só

A töltelékhez:

  • meggybefőtt vagy mirelit meggy
  • 5 dl meggylé
  • cukor (a meggylé édességétől függően)
  • 1,5 csomag vaníliás pudingpor

A habhoz:

  • 15 dkg cukor
  • 4 tojásfehérje
  • 15 dkg kókuszreszelék

Elkészítése: Felfuttatjuk sz élesztőt egy csepp cukorral elkevert langyos tejben. Tálba tesszük és összegyúrjuk a többi alapanyaggal. Három részre osztjuk a tésztát és 20 percig meleg helyen pihentetjük. A töltelékhez sűrű pudingot főzünk a meggylé, a puding és a cukor felhasználásával.

A tésztákat kb. 15*20 centi széles és 2 centi vastag téglalapokra nyújtjuk. A tésztákat megkenjük a kihűtött pudinggal, a két szélét végigrakjuk meggyel, majd mindkét oldalán megtekerjük úgy, hogy középen maradjon egy üres sáv a tölteléknek. A habhoz felverjük cukorral a tojásfehérjét, majd belekeverjük a kókuszreszeléket. Ezt halmozzuk a sütemény közepébe. Egymás mellé helyezzük a három rudat egy tepsiben és 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.

Tipp:

A mirelit meggy esetében nem biztos, hogy lesz elegendő meggylé. Mi az idén főztünk meggydzsemet, így a pudingos krém helyett én ezzel szoktam megkenni a tésztákat.