Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes habos szelet recept

Meggyes habos szelet
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 evőkanál cukor
    • 5 evőkanál liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 evőkanál kakaópor

    Krém:

    • 1 üveg (720 ml) meggybefőtt
    • 2 csomag tejszín ízű pudingpor
    • 15 dkg margarin,
    • 15 dkg porcukor
    • 4 evőkanál kristálycukor
    • pár csepp csokis meggyaroma
    • 2 dl növényi tejszín

    Elkészítés:
    A tészta hozzávalóiból márványos piskótát készítünk (az egyik felébe kakaóport keverünk, és felváltva kanalazzuk a tepsibe), megsütjük, majd félretesszük hűlni. A krémhez a meggybefőtt levét leszűrjük, de ha nincs 6 dl, akkor vízzel pótoljuk és kikeverjük a pudingporral meg a kristálycukorral. Felfőzzük, belekeverjük az aromát, és kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra kikeverjük, majd a kihűlt pudinggal simára turmixoljuk. A kihűlt tésztára rákenjük a fele krémet, megszórjuk a kimagozott meggyel, rákenjük a krém másik felét, majd a tetejét bevonjuk a felvert tejszínhabbal. Tálalás előtt pár órára hűtőbe tesszük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá