Meggyes habos szelet

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Meggyes habos szelet

Hozzávalók:
Tészta:

  • 4 tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál kakaópor

Krém:

  • 1 üveg (720 ml) meggybefőtt
  • 2 csomag tejszín ízű pudingpor
  • 15 dkg margarin,
  • 15 dkg porcukor
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • pár csepp csokis meggyaroma
  • 2 dl növényi tejszín

Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból márványos piskótát készítünk (az egyik felébe kakaóport keverünk, és felváltva kanalazzuk a tepsibe), megsütjük, majd félretesszük hűlni. A krémhez a meggybefőtt levét leszűrjük, de ha nincs 6 dl, akkor vízzel pótoljuk és kikeverjük a pudingporral meg a kristálycukorral. Felfőzzük, belekeverjük az aromát, és kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra kikeverjük, majd a kihűlt pudinggal simára turmixoljuk. A kihűlt tésztára rákenjük a fele krémet, megszórjuk a kimagozott meggyel, rákenjük a krém másik felét, majd a tetejét bevonjuk a felvert tejszínhabbal. Tálalás előtt pár órára hűtőbe tesszük.