Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Macskaszem recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg liszt
    • 15 dkg margarin
    • 1 dkg élesztő 1dl tejben megfuttatva
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg porcukor
    • 25 dkg darált dió
    • 1 üveg kimagozott meggy
    • 1 cs mazsola
    • kevés rum vagy meggylé

    Elkészítése:
    A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal,hozzáadjuk a 4 tojás sárgáját, csipetnyi sót,majd a felfuttatott élesztőt,összegyúrjuk. 3 cipót készítünk belőle, melyeket vékonyra kinyújtunk. A diót és a porcukrot összekeverjük, hozzáadjuk a 4 tojás keményre vert habját,a mazsolát /rumba vagy meggylébe áztatjuk/. A tészta két szélére sorban meggyeket teszünk és úgy tekerjük fel, hogy 2-3 cm-es rés maradjon a két meggyes csík között. Ide kenjük a diós masszát. 180 fokos sütőben halvány rózsaszínre sütjük. Ügyeljünk arra, hogy a habot ne szárítsuk ki. Ha kihűlt felszeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá