Macskaszem

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 1 dkg élesztő 1dl tejben megfuttatva
  • 4 tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg darált dió
  • 1 üveg kimagozott meggy
  • 1 cs mazsola
  • kevés rum vagy meggylé

Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal,hozzáadjuk a 4 tojás sárgáját, csipetnyi sót,majd a felfuttatott élesztőt,összegyúrjuk. 3 cipót készítünk belőle, melyeket vékonyra kinyújtunk. A diót és a porcukrot összekeverjük, hozzáadjuk a 4 tojás keményre vert habját,a mazsolát /rumba vagy meggylébe áztatjuk/. A tészta két szélére sorban meggyeket teszünk és úgy tekerjük fel, hogy 2-3 cm-es rés maradjon a két meggyes csík között. Ide kenjük a diós masszát. 180 fokos sütőben halvány rózsaszínre sütjük. Ügyeljünk arra, hogy a habot ne szárítsuk ki. Ha kihűlt felszeleteljük.