Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyors meggyes-grízes rétes recept

Gyors meggyes-grízes rétes
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • A receptben a joghurtos pohár szolgál mértékegységül.
    Hozzávalók:

    • 12 réteslap
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1,5 pohár cukor
    • 1 vaníliás cukor
    • 2 pohár (2dl-es) natúr joghurt
    • 1 pohár étolaj
    • 1 és 2/3 pohár gríz
    • 1 csomag sütőpor
    • 1,5 üveg magozott meggybefőtt, vagy friss meggy

    Elkészítése:
    A meggyet csak lecsepegtetjük, nem kell kicsavarni, a levére nem lesz szükség.A 3 tojást a cukorral és vaníliás cukorral habosra keverem, hozzáadom a joghurtot és az olajat is, majd végül a sütőporral elkevert grízt.Egy réteslapot kiterítek, megkenem a grízes töltelékkel, ráteszek még egy lapot, újra töltelék, majd még egy lap és ismét töltelék következik. Ezt a harmadik réteget megszórom meggyel, feltekerem és sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. A maradék 9 lapból, ugyanígy eljárva még 3 rétest tekerek.A grízes masszát úgy kell elosztani, hogy egy kevés még maradjon a négy rétes feltekerése után, így ezzel a maradékkal megkenem a tekercsek tetejét.
    180 fokos sütőben szép aranyszínűre sütöm (kb. fél óra alatt).

    Tipp:

    Én már készítettem túróval, mákkal, almával is. Nem tart sokáig elkészíteni, de ha minden perc számít, akkor előző este is összeállítható, és a hűtőben eláll sütésig.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá