Gyors meggyes-grízes rétes

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Gyors meggyes-grízes rétes

A receptben a joghurtos pohár szolgál mértékegységül.
Hozzávalók:

  • 12 réteslap
  • 3 tojás
  • 1,5 pohár cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 2 pohár (2dl-es) natúr joghurt
  • 1 pohár étolaj
  • 1 és 2/3 pohár gríz
  • 1 csomag sütőpor
  • 1,5 üveg magozott meggybefőtt, vagy friss meggy

Elkészítése:
A meggyet csak lecsepegtetjük, nem kell kicsavarni, a levére nem lesz szükség.A 3 tojást a cukorral és vaníliás cukorral habosra keverem, hozzáadom a joghurtot és az olajat is, majd végül a sütőporral elkevert grízt.Egy réteslapot kiterítek, megkenem a grízes töltelékkel, ráteszek még egy lapot, újra töltelék, majd még egy lap és ismét töltelék következik. Ezt a harmadik réteget megszórom meggyel, feltekerem és sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. A maradék 9 lapból, ugyanígy eljárva még 3 rétest tekerek.A grízes masszát úgy kell elosztani, hogy egy kevés még maradjon a négy rétes feltekerése után, így ezzel a maradékkal megkenem a tekercsek tetejét.
180 fokos sütőben szép aranyszínűre sütöm (kb. fél óra alatt).

Tipp:

Én már készítettem túróval, mákkal, almával is. Nem tart sokáig elkészíteni, de ha minden perc számít, akkor előző este is összeállítható, és a hűtőben eláll sütésig.