Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós-meggyes tallér recept

Diós-meggyes tallér
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 42 dkg liszt
    • 1 tk szódabikarbóna
    • 28 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 ek tejföl

    Tetejére:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 dkg porcukor
    • 30 dkg darált dió
    • 1 / 2 citrom reszelt héja
    • kb: 60 szem meggybefőtt

    Elkészítése:
    A tésztához a lisztet, szódabikarbónát összeforgatom, a margarint belemorzsolom. Belekeverem a porcukrot, a tojássárgát, és a tejfölt, majd omlós tésztát készítek.
    A lisztezett deszkán kb: 1.5-2 cm vastagra kinyújtom, és egy 4 cm-s pogácsaszaggatóval kiszaggatom a tésztát. Ha marad még tészta, azt is összegyúrom és kinyújtom, szaggatom. Ezeket a lapokat egy zsírpapírral bélelt tepsire teszem.
    A tetejére tojást, tojásfehérjét, cukrot habosra kikeverem. Majd ezután adom hozzá a darált diót és a reszelt citromhéjat, alaposan kidolgozom a krémet. A masszából két kanál segítségével a tészták közepére halmokat teszek. A hab közepére pedig egy-egy szem lecsöpögtetett meggyet rakok.180 fokos sütőben sütöm kb:15-20 percig.

    Sztori: Ha valami gyorsan elkészíthető sütire van szükségünk, mert vendégek jönnek. Ez tökéletes hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá