Diós-meggyes tallér

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Diós-meggyes tallér

Hozzávalók:

  • 42 dkg liszt
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 28 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 2 ek tejföl

Tetejére:

  • 2 tojás
  • 30 dkg porcukor
  • 30 dkg darált dió
  • 1 / 2 citrom reszelt héja
  • kb: 60 szem meggybefőtt

Elkészítése:
A tésztához a lisztet, szódabikarbónát összeforgatom, a margarint belemorzsolom. Belekeverem a porcukrot, a tojássárgát, és a tejfölt, majd omlós tésztát készítek.
A lisztezett deszkán kb: 1.5-2 cm vastagra kinyújtom, és egy 4 cm-s pogácsaszaggatóval kiszaggatom a tésztát. Ha marad még tészta, azt is összegyúrom és kinyújtom, szaggatom. Ezeket a lapokat egy zsírpapírral bélelt tepsire teszem.
A tetejére tojást, tojásfehérjét, cukrot habosra kikeverem. Majd ezután adom hozzá a darált diót és a reszelt citromhéjat, alaposan kidolgozom a krémet. A masszából két kanál segítségével a tészták közepére halmokat teszek. A hab közepére pedig egy-egy szem lecsöpögtetett meggyet rakok.180 fokos sütőben sütöm kb:15-20 percig.

Sztori: Ha valami gyorsan elkészíthető sütire van szükségünk, mert vendégek jönnek. Ez tökéletes hozzá!