Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cseresznyés lepény recept

Cseresznyés lepény
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 40 dkg finomliszt
    • 1/2 sütőpor
    • 4 ek porcukor
    • 20 dg margarin vagy vaj
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1-2 ek tejföl a tészta összeállításához

    A töltelékhez:

    • 1 kg magozott cseresznye (más gyümölccsel is tölthető)
    • ízlés szerint cukor
    • 10 dkg darált dió

    Elkészítés:

    A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk. Fél óráig pihentetjük. Most fagyasztott cseresznyét használtam. Előzőleg már kiolvasztottam,egy kis cukorral megszórtam, majd kifacsartam. A levét egy üvegbe öntöttem, jó lesz egy kis hűsítőnek. A tésztát két cipóra osztottam. Az egyiket a sütőpapírral bélelt tepsibe terítettem. Megszórtam darát dióval, majd rászórtam a cseresznyét. Befedtem a másik lappal. 1 db tojássárgáját 1 mk tejjel felvertem, 1 ici-pici cukrot is tettem hozzá. A tésztát lekentem vele. 200 fokon aranybarnára sütöttem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá