Cseresznyés lepény

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 dkg finomliszt
  • 1/2 sütőpor
  • 4 ek porcukor
  • 20 dg margarin vagy vaj
  • 2 db tojássárgája
  • 1-2 ek tejföl a tészta összeállításához

A töltelékhez:

  • 1 kg magozott cseresznye (más gyümölccsel is tölthető)
  • ízlés szerint cukor
  • 10 dkg darált dió

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk. Fél óráig pihentetjük. Most fagyasztott cseresznyét használtam. Előzőleg már kiolvasztottam,egy kis cukorral megszórtam, majd kifacsartam. A levét egy üvegbe öntöttem, jó lesz egy kis hűsítőnek. A tésztát két cipóra osztottam. Az egyiket a sütőpapírral bélelt tepsibe terítettem. Megszórtam darát dióval, majd rászórtam a cseresznyét. Befedtem a másik lappal. 1 db tojássárgáját 1 mk tejjel felvertem, 1 ici-pici cukrot is tettem hozzá. A tésztát lekentem vele. 200 fokon aranybarnára sütöttem.