Málnás tejberizs kocka recept

Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek porcukor
- 4 ek liszt
Krém
- 2 csésze rizs
- 2 ek vaj
- 2 citrom reszelt héja
- 2 cs vaníliás cukor
- cukor ízlés szerint
- 3 dl tejszínhab
- 1 ek étkezési zselatin
- 0,5 l tej
A tetejére:
- málna szemek
- piros tortazselé (2-3 csomag tortazselé)
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, amíg világos és könnyű állagú nem lesz. Ezután óvatosan beleforgatjuk a lisztet, hogy a habos állag megmaradjon. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk – ideális egy 30×30 cm-es vagy hasonló méretű tepsi –, majd 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a rizst egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a vajat, a reszelt citromhéjat, a cukrokat, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Amikor a rizs felszívta a vizet, hozzáadjuk a tejet, és puhára főzzük. A rizsnek teljesen ki kell hűlnie, mielőtt a további lépéseket folytatnánk.
A hideg tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint kb. 0,5 dl forró vízben feloldjuk, ügyelve arra, hogy ne forrjon. A tejszínhabot és a feloldott zselatint alaposan elkeverjük a főtt rizsben, így készül el a krém.
A kihűlt piskótalap széleit levágjuk, és egy 25×25 cm-es sütőkeretbe helyezzük. A rizses-tejszínes krémet egyenletesen elosztjuk a piskóta tetején.
A málna szemeket sorban elhelyezzük a krém tetején – fagyasztott állapotban is nyugodtan használhatjuk, hogy ne engedjen levet –, majd a csomagoláson található utasítás szerint elkészített zselatint langyosra hűtjük, és óvatosan a málna tetejére öntjük.
A süteményt néhány órára hűtőbe tesszük, hogy a zselé megkössön és a krém megszilárduljon. Szeletelve tálaljuk.
Tepsi méret: 25×25 cm
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »