Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Málnás tejberizs kocka recept

Málnás tejberizs kocka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek porcukor
    • 4 ek liszt

    Krém

    • 2 csésze rizs
    • 2 ek vaj
    • 2 citrom reszelt héja
    • 2 cs vaníliás cukor
    • cukor ízlés szerint
    • 3 dl tejszínhab
    • 1 ek étkezési zselatin
    • 0,5 l tej

    A tetejére:

    • málna szemek
    • piros tortazselé (2-3 csomag tortazselé)

    Elkészítése:

    A tojásokat a cukorral habosra keverjük, amíg világos és könnyű állagú nem lesz. Ezután óvatosan beleforgatjuk a lisztet, hogy a habos állag megmaradjon. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk – ideális egy 30×30 cm-es vagy hasonló méretű tepsi –, majd 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni.

    A krémhez a rizst egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a vajat, a reszelt citromhéjat, a cukrokat, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Amikor a rizs felszívta a vizet, hozzáadjuk a tejet, és puhára főzzük. A rizsnek teljesen ki kell hűlnie, mielőtt a további lépéseket folytatnánk.

    A hideg tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint kb. 0,5 dl forró vízben feloldjuk, ügyelve arra, hogy ne forrjon. A tejszínhabot és a feloldott zselatint alaposan elkeverjük a főtt rizsben, így készül el a krém.

    A kihűlt piskótalap széleit levágjuk, és egy 25×25 cm-es sütőkeretbe helyezzük. A rizses-tejszínes krémet egyenletesen elosztjuk a piskóta tetején.

    A málna szemeket sorban elhelyezzük a krém tetején – fagyasztott állapotban is nyugodtan használhatjuk, hogy ne engedjen levet –, majd a csomagoláson található utasítás szerint elkészített zselatint langyosra hűtjük, és óvatosan a málna tetejére öntjük.

    A süteményt néhány órára hűtőbe tesszük, hogy a zselé megkössön és a krém megszilárduljon. Szeletelve tálaljuk.

    Tepsi méret: 25×25 cm

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá