Málnás tejberizs kocka recept
Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4 ek porcukor
- 4 ek liszt
Krém
- 2 csésze rizs
- 2 ek vaj
- 2 citrom reszelt héja
- 2 cs vaníliás cukor
- cukor ízlés szerint
- 3 dl tejszínhab
- 1 ek étkezési zselatin
- 0,5 l tej
A tetejére:
- málna szemek
- piros tortazselé (2-3 csomag tortazselé)
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, amíg világos és könnyű állagú nem lesz. Ezután óvatosan beleforgatjuk a lisztet, hogy a habos állag megmaradjon. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk – ideális egy 30×30 cm-es vagy hasonló méretű tepsi –, majd 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a rizst egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a vajat, a reszelt citromhéjat, a cukrokat, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Amikor a rizs felszívta a vizet, hozzáadjuk a tejet, és puhára főzzük. A rizsnek teljesen ki kell hűlnie, mielőtt a további lépéseket folytatnánk.
A hideg tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint kb. 0,5 dl forró vízben feloldjuk, ügyelve arra, hogy ne forrjon. A tejszínhabot és a feloldott zselatint alaposan elkeverjük a főtt rizsben, így készül el a krém.
A kihűlt piskótalap széleit levágjuk, és egy 25×25 cm-es sütőkeretbe helyezzük. A rizses-tejszínes krémet egyenletesen elosztjuk a piskóta tetején.
A málna szemeket sorban elhelyezzük a krém tetején – fagyasztott állapotban is nyugodtan használhatjuk, hogy ne engedjen levet –, majd a csomagoláson található utasítás szerint elkészített zselatint langyosra hűtjük, és óvatosan a málna tetejére öntjük.
A süteményt néhány órára hűtőbe tesszük, hogy a zselé megkössön és a krém megszilárduljon. Szeletelve tálaljuk.
Tepsi méret: 25×25 cm
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









