Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, amíg világos és könnyű állagú nem lesz. Ezután óvatosan beleforgatjuk a lisztet, hogy a habos állag megmaradjon. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk – ideális egy 30×30 cm-es vagy hasonló méretű tepsi –, majd 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a rizst egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a vajat, a reszelt citromhéjat, a cukrokat, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Amikor a rizs felszívta a vizet, hozzáadjuk a tejet, és puhára főzzük. A rizsnek teljesen ki kell hűlnie, mielőtt a további lépéseket folytatnánk.
A hideg tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint kb. 0,5 dl forró vízben feloldjuk, ügyelve arra, hogy ne forrjon. A tejszínhabot és a feloldott zselatint alaposan elkeverjük a főtt rizsben, így készül el a krém.
A kihűlt piskótalap széleit levágjuk, és egy 25×25 cm-es sütőkeretbe helyezzük. A rizses-tejszínes krémet egyenletesen elosztjuk a piskóta tetején.
A málna szemeket sorban elhelyezzük a krém tetején – fagyasztott állapotban is nyugodtan használhatjuk, hogy ne engedjen levet –, majd a csomagoláson található utasítás szerint elkészített zselatint langyosra hűtjük, és óvatosan a málna tetejére öntjük.
A süteményt néhány órára hűtőbe tesszük, hogy a zselé megkössön és a krém megszilárduljon. Szeletelve tálaljuk.
Tepsi méret: 25×25 cm