Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Málna szelet recept

Málna szelet
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 15 dkg liszt
    • 10 dkg margarin
    • 5 dkg porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • késhegynyi sütőpor
    • 1/2 cs vaníliás cukor
    • reszelt citromhéj

    Krémhez:

    • 1 cs vanília ízű pudingpor
    • 2,5 dl tej
    • 2 evőkanál cukor
    • 2,5 dl tejszín
    • 2 evőkanál porcukor
    • 1 cs habfixáló por
    • 15 dkg málna
    • 2 teáskanál zselatin

    Tetejére:

    • 15 dkg málna
    • 1 cs piros tortazselé por

    Elkészítése:
    A tészta alapanyagait összegyúrom és fél órát hűtőben tartom.

    Ezután 2-3 mm vastagra nyújtva kikent tepsibe terítem, villával megszurkálom és 180 fokon megsütöm.

    A krémhez a pudingport a tejjel és a cukorral sűrűre főzöm.

    Ha kihűl, hozzákeverem az áttört málnát, a porcukorral és habfixálóval keményre vert tejszínhabot, végül pedig az 1dl vízben felolvasztott, majd langyosra hűlt zselatint.

    A kihűlt tésztára kenem a krémet. A sütemény tetejére málnát rakok, amit leöntök tortazselével.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá