Gyümölcsös lepény recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 10 dkg vaj (lehet sütőmargarin is)
- 12 dkg cukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk sütőpor
- 20 dkg finomliszt
- 1 pohár tejföl
- 1 citrom héja
- vanília rúd (lehet aroma is)
- kb. 2 dl tej
- csipet só
- fahéj (elhagyható)
- barna cukor (elhagyható)
- idénygyümölcsök (szilva, sárgabarack)
Elkészítése:
A puha vajat a cukorral habosra keverem, hozzáadom a tojásokat, a liszttel elkevert sütőport, a tejfölt, a citrom reszelt héját, a vaníliát és egy csipet sót.
A kész masszát tejjel addig hígítom, amíg egy lágy, galuskaszerű tésztát nem kapok. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe egyenletesen eloszlatom, és felezett, kimagozott sárgabarackkal és szilvával megrakom. A gyümölcsöket megszórom csipetnyi fahéjjal és barna cukorral.
180 fokon kb. fél óra alatt sül meg.
Tipp:
Bármilyen gyümölccsel elkészíthető.
A gyümölcsös lepény kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 185 kcal
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 23 g
Zsír: 9 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 23 g
Zsír: 9 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.