Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fordított körtés süti fanta takaróval recept

Fordított körtés süti fanta takaróval
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 7 kanál liszt
    • 7 kanál porcukor
    • 1 cs sütőpor
    • 1 ek kakaópor
    • 1 ek rum,
    • 5-6 db körte felcsíkozva, vagy másfél üveg körtebefőtt
    • 2 ek kekszmorzsa

    Tetejére:

    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 6 dl tej, vagy fanta üdítő
    • 2 ek cukorral sűrűre főzve

    Elkészítése:

    A körtét összekeverjük a fahéjjal és a kekszmorzsával.

    A tojások fehérjét felverjük habbá és félretesszük. A tojás sárgákat a porcukorral fehéredésig keverjük, fokozatosan eldolgozzuk benne a sütőporos lisztet, majd laza mozdulatokkal a habot. Egy hosszúkás, közepes tepsit kibélelünk olajjal megkent szilikonos sütőpapírral, erre terítjük a fahéjas, kekszmorzsás vékony szeletekre vágott körtét.
    Ráöntjük a tészta felét, majd a másik részébe tesszük a kakaóport és a rumot, ezt ráöntjük a sárga tésztára, kicsit összerázzuk és mehet az előmelegített 190 fokos sütőbe 25 percre.

    Ha megsült, kiborítjuk a tepsiből, hogy a körtés rész kerüljön felülre.

    A pudingport a tejen vagy az üdítőben felfőzzük a cukorral, majd a körtére rákenjük még melegen. Késsel elsimítjuk, olvasztott csokival keresztben-hosszában becsíkozzuk, kihűtjük és kockára vágva kínáljuk.

     

    Tipp:

    Ez a receptem sajátos. Fordított körtést még nem láttam sehol és a “takaró” és a díszítés is általam kitalált. Jó szívvel ajánlom kipróbálásra!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá