Fordított körtés süti fanta takaróval

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tészta:

  • 7 tojás
  • 7 kanál liszt
  • 7 kanál porcukor
  • 1 cs sütőpor
  • 1 ek kakaópor
  • 1 ek rum,
  • 5-6 db körte felcsíkozva, vagy másfél üveg körtebefőtt
  • 2 ek kekszmorzsa

Tetejére:

  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej, vagy fanta üdítő
  • 2 ek cukorral sűrűre főzve

Elkészítése:

A körtét összekeverjük a fahéjjal és a kekszmorzsával.

A tojások fehérjét felverjük habbá és félretesszük. A tojás sárgákat a porcukorral fehéredésig keverjük, fokozatosan eldolgozzuk benne a sütőporos lisztet, majd laza mozdulatokkal a habot. Egy hosszúkás, közepes tepsit kibélelünk olajjal megkent szilikonos sütőpapírral, erre terítjük a fahéjas, kekszmorzsás vékony szeletekre vágott körtét.
Ráöntjük a tészta felét, majd a másik részébe tesszük a kakaóport és a rumot, ezt ráöntjük a sárga tésztára, kicsit összerázzuk és mehet az előmelegített 190 fokos sütőbe 25 percre.

Ha megsült, kiborítjuk a tepsiből, hogy a körtés rész kerüljön felülre.

A pudingport a tejen vagy az üdítőben felfőzzük a cukorral, majd a körtére rákenjük még melegen. Késsel elsimítjuk, olvasztott csokival keresztben-hosszában becsíkozzuk, kihűtjük és kockára vágva kínáljuk.

 

Tipp:

Ez a receptem sajátos. Fordított körtést még nem láttam sehol és a “takaró” és a díszítés is általam kitalált. Jó szívvel ajánlom kipróbálásra!