Hozzávalók:
Tészta:
Tetejére:
Elkészítése:
A körtét összekeverjük a fahéjjal és a kekszmorzsával.
A tojások fehérjét felverjük habbá és félretesszük. A tojás sárgákat a porcukorral fehéredésig keverjük, fokozatosan eldolgozzuk benne a sütőporos lisztet, majd laza mozdulatokkal a habot. Egy hosszúkás, közepes tepsit kibélelünk olajjal megkent szilikonos sütőpapírral, erre terítjük a fahéjas, kekszmorzsás vékony szeletekre vágott körtét.
Ráöntjük a tészta felét, majd a másik részébe tesszük a kakaóport és a rumot, ezt ráöntjük a sárga tésztára, kicsit összerázzuk és mehet az előmelegített 190 fokos sütőbe 25 percre.
Ha megsült, kiborítjuk a tepsiből, hogy a körtés rész kerüljön felülre.
A pudingport a tejen vagy az üdítőben felfőzzük a cukorral, majd a körtére rákenjük még melegen. Késsel elsimítjuk, olvasztott csokival keresztben-hosszában becsíkozzuk, kihűtjük és kockára vágva kínáljuk.
Ez a receptem sajátos. Fordított körtést még nem láttam sehol és a “takaró” és a díszítés is általam kitalált. Jó szívvel ajánlom kipróbálásra!