Fehércsokis alma chips recept

Hozzávalók:
- 4-5 közepes méretű alma
- 150 g fehércsokoládé
- liofilizált tőzegáfonya (vagy más aszalt gyümölcs darabkák)
Elkészítése:
Az almákat alaposan megmossuk, a magházukat eltávolítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. A szeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsire rendezzük, ügyelve arra, hogy ne fedjék egymást. A sütőt 50 fokra melegítjük, és a sütőajtót egy fakanállal kitámasztjuk, hogy a gőz szabadon távozhasson. Az almákat lassan szárítjuk, szükség esetén kicsit emeljük a hőfokot, de ügyelünk rá, hogy ne süljön, csak aszalódjon. Amikor késznek ítéljük, kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni.
A fehércsokoládét vízgőz felett vagy mikrohullámú sütőben óvatosan felolvasztjuk. Az almaszeletek felét a csokoládéba mártjuk, majd sütőpapírra helyezzük, hogy a csokoládé megszilárduljon. Ha szeretnénk, hogy a csokoládé roppanós legyen, temperálhatjuk is. Mielőtt a csokoládé teljesen megkötne, megszórhatjuk az almaszeleteket liofilizált tőzegáfonyával vagy más aszalt gyümölcs darabkákkal.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »