Fehércsokis alma chips recept
Hozzávalók:
- 4-5 közepes méretű alma
- 150 g fehércsokoládé
- liofilizált tőzegáfonya (vagy más aszalt gyümölcs darabkák)
Elkészítése:
Az almákat alaposan megmossuk, a magházukat eltávolítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. A szeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsire rendezzük, ügyelve arra, hogy ne fedjék egymást. A sütőt 50 fokra melegítjük, és a sütőajtót egy fakanállal kitámasztjuk, hogy a gőz szabadon távozhasson. Az almákat lassan szárítjuk, szükség esetén kicsit emeljük a hőfokot, de ügyelünk rá, hogy ne süljön, csak aszalódjon. Amikor késznek ítéljük, kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni.
A fehércsokoládét vízgőz felett vagy mikrohullámú sütőben óvatosan felolvasztjuk. Az almaszeletek felét a csokoládéba mártjuk, majd sütőpapírra helyezzük, hogy a csokoládé megszilárduljon. Ha szeretnénk, hogy a csokoládé roppanós legyen, temperálhatjuk is. Mielőtt a csokoládé teljesen megkötne, megszórhatjuk az almaszeleteket liofilizált tőzegáfonyával vagy más aszalt gyümölcs darabkákkal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









