Fehércsokis alma chips recept

Hozzávalók:
- 4-5 közepes méretű alma
- 150 g fehércsokoládé
- liofilizált tőzegáfonya (vagy más aszalt gyümölcs darabkák)
Elkészítése:
Az almákat alaposan megmossuk, a magházukat eltávolítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. A szeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsire rendezzük, ügyelve arra, hogy ne fedjék egymást. A sütőt 50 fokra melegítjük, és a sütőajtót egy fakanállal kitámasztjuk, hogy a gőz szabadon távozhasson. Az almákat lassan szárítjuk, szükség esetén kicsit emeljük a hőfokot, de ügyelünk rá, hogy ne süljön, csak aszalódjon. Amikor késznek ítéljük, kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni.
A fehércsokoládét vízgőz felett vagy mikrohullámú sütőben óvatosan felolvasztjuk. Az almaszeletek felét a csokoládéba mártjuk, majd sütőpapírra helyezzük, hogy a csokoládé megszilárduljon. Ha szeretnénk, hogy a csokoládé roppanós legyen, temperálhatjuk is. Mielőtt a csokoládé teljesen megkötne, megszórhatjuk az almaszeleteket liofilizált tőzegáfonyával vagy más aszalt gyümölcs darabkákkal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »