Fehércsokis alma chips recept
Hozzávalók:
- 4-5 közepes méretű alma
- 150 g fehércsokoládé
- liofilizált tőzegáfonya (vagy más aszalt gyümölcs darabkák)
Elkészítése:
Az almákat alaposan megmossuk, a magházukat eltávolítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. A szeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsire rendezzük, ügyelve arra, hogy ne fedjék egymást. A sütőt 50 fokra melegítjük, és a sütőajtót egy fakanállal kitámasztjuk, hogy a gőz szabadon távozhasson. Az almákat lassan szárítjuk, szükség esetén kicsit emeljük a hőfokot, de ügyelünk rá, hogy ne süljön, csak aszalódjon. Amikor késznek ítéljük, kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni.
A fehércsokoládét vízgőz felett vagy mikrohullámú sütőben óvatosan felolvasztjuk. Az almaszeletek felét a csokoládéba mártjuk, majd sütőpapírra helyezzük, hogy a csokoládé megszilárduljon. Ha szeretnénk, hogy a csokoládé roppanós legyen, temperálhatjuk is. Mielőtt a csokoládé teljesen megkötne, megszórhatjuk az almaszeleteket liofilizált tőzegáfonyával vagy más aszalt gyümölcs darabkákkal.