Epres süti tejszínes, rizses krémmel recept
Hozzávalók:
Piskótához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 dl cukor
- 4 ek napraforgó olaj
- csipet só
- 2,6 dl liszt
- 1 tk sütőpor
A krémhez:
- 5+3 dl tej
- 1,5 dl kerek szemű rizs
- 8 ek cukor
- reszelt citromhéj
- 1 ek vaníliás cukor
- 3 dl tejszín 1 cs. eper puding
- 1 tasak zselatin fix
- eper
- 10 dkg étcsoki + 2 ek vaj a díszítéshez
Elkészítése:
A piskótához felverjük a tojások fehérjét, beletesszük a sót, a cukrot, és pár percig még tovább verjük, hogy jó kemény legyen.
Belekeverjük a tojássárgákat, az olajat, majd a végén a sütőporos lisztet, vigyázva, hogy a hab ne törjön meg. Kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. Hagyjuk a tepsiben kihűlni, mert itt fogjuk összeállítani a sütit.
A tejben puhára főzzük a rizst egy csipet sóval, és még forrón belekeverjük a cukrot és a reszelt citromhéjat. A pudingot szintén megfőzzük 3dl. tejben Mindkettőt hagyjuk teljesen kihűlni.
A jól behűtött tejszínt habbá verjük a zselatin fix-szel, és elkeverjük a kihűlt rizzsel és a pudinggal.
A krém felét rákenjük a piskótára, eperdarabokat teszünk rá, majd a krém másik felét is rásimítjuk. Hűtőbe tesszük dermedni.
Ha a krém már megdermedt, egy kevés olajjal együtt felolvasztjuk a csokit, és a süteményre locsoljuk.
Tálaláskor nyomhatunk a tetejére tejszínhabot.
Én nem bírtam várni a szeleteléssel,de aki elkészíti egy pár órára tegye a hűtőbe,hogy jól megdermedjen a krém.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


