Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres süti tejszínes, rizses krémmel recept

Epres süti tejszínes, rizses krémmel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Piskótához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl cukor
    • 4 ek napraforgó olaj
    • csipet só
    • 2,6 dl liszt
    • 1 tk sütőpor

    A krémhez:

    • 5+3 dl tej
    • 1,5 dl kerek szemű rizs
    • 8 ek cukor
    • reszelt citromhéj
    • 1 ek vaníliás cukor
    • 3 dl tejszín 1 cs. eper puding
    • 1 tasak zselatin fix
    • eper
    • 10 dkg étcsoki + 2 ek vaj a díszítéshez

    Elkészítése:

    A piskótához felverjük a tojások fehérjét, beletesszük a sót, a cukrot, és pár percig még tovább verjük, hogy jó kemény legyen.

    Belekeverjük a tojássárgákat, az olajat, majd a végén a sütőporos lisztet, vigyázva, hogy a hab ne törjön meg. Kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. Hagyjuk a tepsiben kihűlni, mert itt fogjuk összeállítani a sütit.

    A tejben puhára főzzük a rizst egy csipet sóval, és még forrón belekeverjük a cukrot és a reszelt citromhéjat. A pudingot szintén megfőzzük 3dl. tejben Mindkettőt hagyjuk teljesen kihűlni.

    A jól behűtött tejszínt habbá verjük a zselatin fix-szel, és elkeverjük a kihűlt rizzsel és a pudinggal.

    A krém felét rákenjük a piskótára, eperdarabokat teszünk rá, majd a krém másik felét is rásimítjuk. Hűtőbe tesszük dermedni.

    Ha a krém már megdermedt, egy kevés olajjal együtt felolvasztjuk a csokit, és a süteményre locsoljuk.

    Tálaláskor nyomhatunk a tetejére tejszínhabot.

    Én nem bírtam várni a szeleteléssel,de aki elkészíti egy pár órára tegye a hűtőbe,hogy jól megdermedjen a krém.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá