Epres süti tejszínes, rizses krémmel recept

Hozzávalók:
Piskótához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl cukor
- 4 ek napraforgó olaj
- csipet só
- 2,6 dl liszt
- 1 tk sütőpor
A krémhez:
- 5+3 dl tej
- 1,5 dl kerek szemű rizs
- 8 ek cukor
- reszelt citromhéj
- 1 ek vaníliás cukor
- 3 dl tejszín 1 cs. eper puding
- 1 tasak zselatin fix
- eper
- 10 dkg étcsoki + 2 ek vaj a díszítéshez
Elkészítése:
A piskótához felverjük a tojások fehérjét, beletesszük a sót, a cukrot, és pár percig még tovább verjük, hogy jó kemény legyen.
Belekeverjük a tojássárgákat, az olajat, majd a végén a sütőporos lisztet, vigyázva, hogy a hab ne törjön meg. Kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. Hagyjuk a tepsiben kihűlni, mert itt fogjuk összeállítani a sütit.
A tejben puhára főzzük a rizst egy csipet sóval, és még forrón belekeverjük a cukrot és a reszelt citromhéjat. A pudingot szintén megfőzzük 3dl. tejben Mindkettőt hagyjuk teljesen kihűlni.
A jól behűtött tejszínt habbá verjük a zselatin fix-szel, és elkeverjük a kihűlt rizzsel és a pudinggal.
A krém felét rákenjük a piskótára, eperdarabokat teszünk rá, majd a krém másik felét is rásimítjuk. Hűtőbe tesszük dermedni.
Ha a krém már megdermedt, egy kevés olajjal együtt felolvasztjuk a csokit, és a süteményre locsoljuk.
Tálaláskor nyomhatunk a tetejére tejszínhabot.
Én nem bírtam várni a szeleteléssel,de aki elkészíti egy pár órára tegye a hűtőbe,hogy jól megdermedjen a krém.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »