Hozzávalók:
Piskótához:
A krémhez:
Elkészítése:
A piskótához felverjük a tojások fehérjét, beletesszük a sót, a cukrot, és pár percig még tovább verjük, hogy jó kemény legyen.
Belekeverjük a tojássárgákat, az olajat, majd a végén a sütőporos lisztet, vigyázva, hogy a hab ne törjön meg. Kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. Hagyjuk a tepsiben kihűlni, mert itt fogjuk összeállítani a sütit.
A tejben puhára főzzük a rizst egy csipet sóval, és még forrón belekeverjük a cukrot és a reszelt citromhéjat. A pudingot szintén megfőzzük 3dl. tejben Mindkettőt hagyjuk teljesen kihűlni.
A jól behűtött tejszínt habbá verjük a zselatin fix-szel, és elkeverjük a kihűlt rizzsel és a pudinggal.
A krém felét rákenjük a piskótára, eperdarabokat teszünk rá, majd a krém másik felét is rásimítjuk. Hűtőbe tesszük dermedni.
Ha a krém már megdermedt, egy kevés olajjal együtt felolvasztjuk a csokit, és a süteményre locsoljuk.
Tálaláskor nyomhatunk a tetejére tejszínhabot.
Én nem bírtam várni a szeleteléssel,de aki elkészíti egy pár órára tegye a hűtőbe,hogy jól megdermedjen a krém.