Epres süti tejszínes, rizses krémmel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 4 tojás
  • 2 dl cukor
  • 4 ek napraforgó olaj
  • csipet só
  • 2,6 dl liszt
  • 1 tk sütőpor

A krémhez:

  • 5+3 dl tej
  • 1,5 dl kerek szemű rizs
  • 8 ek cukor
  • reszelt citromhéj
  • 1 ek vaníliás cukor
  • 3 dl tejszín 1 cs. eper puding
  • 1 tasak zselatin fix
  • eper
  • 10 dkg étcsoki + 2 ek vaj a díszítéshez

Elkészítése:

A piskótához felverjük a tojások fehérjét, beletesszük a sót, a cukrot, és pár percig még tovább verjük, hogy jó kemény legyen.

Belekeverjük a tojássárgákat, az olajat, majd a végén a sütőporos lisztet, vigyázva, hogy a hab ne törjön meg. Kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. Hagyjuk a tepsiben kihűlni, mert itt fogjuk összeállítani a sütit.

A tejben puhára főzzük a rizst egy csipet sóval, és még forrón belekeverjük a cukrot és a reszelt citromhéjat. A pudingot szintén megfőzzük 3dl. tejben Mindkettőt hagyjuk teljesen kihűlni.

A jól behűtött tejszínt habbá verjük a zselatin fix-szel, és elkeverjük a kihűlt rizzsel és a pudinggal.

A krém felét rákenjük a piskótára, eperdarabokat teszünk rá, majd a krém másik felét is rásimítjuk. Hűtőbe tesszük dermedni.

Ha a krém már megdermedt, egy kevés olajjal együtt felolvasztjuk a csokit, és a süteményre locsoljuk.

Tálaláskor nyomhatunk a tetejére tejszínhabot.

Én nem bírtam várni a szeleteléssel,de aki elkészíti egy pár órára tegye a hűtőbe,hogy jól megdermedjen a krém.